Disneyland: Ráj každého dítěte, nebo místo plné katastrof?

Přidat na Seznam.cz

Disneyland je snem snad každého dítěte, které miluje pohádky. Za kreslenými postavičkami a příběhy s princeznami se ale skrývá něco, čím se Disney veřejnosti nechlubí!

Princezny, zvířátka a pohádky

Atrakce v Disneylandu nabízí snad každou pohádku v realitě. Můžete poznat opravdovou Sněhurku, vyfotit se s opravdovým Mickey Mousem nebo poznat svět pirátů z filmu Piráti z Karibiku. Disneyland nabízí mnoho zážitků, dejte si ale pozor, co všechno se vám může stát!

Disneyland

Abyste tento dětský ráj navštívili, nemusíce odcesovat až do Ameriky. Po celém světě totiž najdete hned 6 oficiálních Disneylandů, a samozřejmě také mnoho neoficiálních. Vůbec první park byl postaven už v roce 1955, ovšem nápad s výstavbou zábavního parku dostal Walt Disney už ve 30. letech 20. století. Tehdy mu ale plány překazila válka.

Smích, nebo pláč?

Opomeneme-li všechny ostatní parky, jen v tom původním, v Kalifornii, zemřelo od jeho otevření 26 lidí. Mnohdy jsou to děti, ale i mladí lidé nebo jejich rodiče, kteří spadnou z atrakce nebo se nějak zaseknou. To ovšem není všechno. Disneyland, jakožto jedno z nejveselejších míst na světě, je občas vyhledáváno i sebevrahy, kteří si zde vezmou život. V některých případech se dokonce jedná i o zaměstnance samotného parku!

zdroj: mousehacking, archive, saferamerica, dailynews