Duhové schody vedou do 400 milionů let starých jeskyní Batu, právě zde pocítíte krásy Malajsie

Přidat na Seznam.cz

Pokud patříte mezi ty, kteří rádi procestují svět, poznávají nové kultury, zvyky a náboženství, pak je Malajsie právě tím místem, které stojí za to vidět na vlastní oči. Po zdolání duhových schodů na vás totiž čekají miliony let staré jeskyně, které skrývají tajemné chrámy.

Duhové schody

Toto oblíbené turistické místo je vlastně vápencový kopec s hinduistickým chrámem a svatyní umístěnou v jeskyni. Než se návštěvníci ale dostanou na vrchol, musí zdolat 272 schodů! Jeskyně Batu každoročně přitahují tisíce turistů a věřících, ovšem duhové schody, které jsou pomalované duhou už od roku 2018, jsou to první, co vás při cestě do chrámů přivítá, píše magazín Anna Evening.

Přivítání samotných bohů

U schodů vás přivítá obrovská socha hinduistického boha u hlavního vchodu do jeskyní. Jedná se o zlatou sochu Lord Murugan, třetí nejvyšší sochu hinduistického božstva na světě. Jen malý kousek od zlaté sochy najdete další sochařské dílo, a to 15 metrů vysokou sochou Hanumana, která stojí za vidění, i když nenavštívíte chrám, píše Many Journeys Blog.

Starobylé jeskyně skrývající chrámy

Jeskyně Batu jsou staré asi 400 milionů let, a jedná se o poměrně rozsáhlý komplex, přičemž většina turistů navštíví pouze první, hlavní jeskyni. Pokud si ale uděláte čas, a v klidu si jeskyně projdete, zjistíte, že skrývají celkem 13 chrámů, píše web Lonely Planet. A právě díky chrámům je celé místo tak významnou památkou Malajsie, které zkrátka stojí za návštěvu.

zdroj: Many Journeys Blog, Anna Evening, Lonely Planet