Ho Chi Minh je nejchaotičtější město ve Vietnamu. Stojí za to ho navštívit?

Přidat na Seznam.cz

Město Ho Chi Minh, dříve známé jako Saigon, ačkoli všichni místní mu tak stále říkají, je největší město ve Vietnamu. Motorky, kola, auta a rikši jezdí, kam se jim zlíbí, a spousta pouličních stánků a trhů se rozlévá do dopravních pruhů. Je to město, kde se děje miliarda věcí najednou.

Nejchaotičtější a nejoblíbenější destinace v zemi

Je to také jedna z nejoblíbenějších destinací v zemi a díky levným životním nákladům se v poslední době vyvinula v Mekku pro digitální nomády, píše web NomadicMatt.

A město má skutečně co nabídnout: nádherné obchody, fantastický noční život, vynikající jídlo a spoustu historických památek. Kromě toho zde najdete několik zajímavých muzeí, jako je Muzeum válečných pozůstatků, a také slavné Cu Chi tunely, tajné tunely používané Vietkongem během vietnamské války.

5 nejlepších věcí, které stojí za to vidět

Prohlédněte si chrám Cao Dai

Náboženství Cao Dai (známé jako kaodaismus) je relativně nové. Toto náboženství je totiž staré méně než 100 let. Kombinuje učení několika náboženství, včetně buddhismu, taoismu a konfucianismu. Chrám Cao Dai je hlavním chrámem tohoto náboženství a je nesmírně zdobný a barevný, s obří zeměkoulí za hlavním oltářem, na které je zobrazen symbol „božského oka“. Vstup je zdarma, ale při návštěvě je třeba dodržovat několik pravidel. Musíte vstoupit bočním vchodem místo hlavního vchodu a nezapomeňte si nechat boty venku. Muži musí použít dveře na pravé straně a ženy na levé straně.

Prolezte tunely Cu Chi

Zde se můžete proplazit rozsáhlou sítí úzkých tunelů, které v 60. letech 20. století používal Vietkong k boji proti americkým vojákům během vietnamské války. Součástí prohlídky je procházka tunely, které vám umožní pochopit, jak Vietnamci dokázali tak dlouho bránit svou zemi proti silnější moci. Je to střízlivý zážitek a není to zážitek pro nikoho, kdo trpí klaustrofobií.

 Výstup na saigonskou nebeskou plošinu

Chcete-li si prohlédnout město v úhlu 360 stupňů, vydejte se na Saigon Skydeck, jednu z nejvyšších budov v zemi. Vyhlídková terasa se nachází ve 49. patře finanční věže Bitexco a nabízí úžasný výhled. Jen si předem zkontrolujte předpověď počasí. Na vyhlídku se můžete vydat i v noci, abyste viděli osvětlené město. Otevřeno je denně od 9:30 do 21:30.

Útěk na ostrov Can Gio

Ostrov Can Gio, známý také jako Opičí ostrov, je oblíbený mezi turisty i místními obyvateli, kteří chtějí uniknout chaosu města. Zdejší pláže nejsou tak ohromující jako v Thajsku, ale je to pohodové místo k odpočinku a jeden z lepších vietnamských ostrovů. Biosférická rezervace Can Gio Mangrove je uznanou památkou UNESCO a ostrovní opičí rezervace a mangrovové porosty jsou ideální pro milovníky divoké přírody.

Prohlídka Muzea válečných pozůstatků

Toto muzeum má velmi „prokomunistický, s kapitalisty na dně“ příklon, ale přesto je velmi zajímavé. Muzeum se zaměřuje na vietnamskou válku, která zabila 1 500 000-3 500 000 lidí, a jeho nejlepším exponátem je sbírka bomb, tanků, letadel a válečné techniky, včetně americké stíhačky F-5A u hlavního vchodu.

Kdy jet do města?

Nejsušší měsíce jsou zde od prosince do března, což je jedno z nejoblíbenějších období pro návštěvu. Teploty se v tomto období pohybují v rozmezí 21-34 °C. Pokud můžete, přijeďte sem během festivalu Tet, který se koná koncem ledna nebo začátkem února a užijte si pestré oslavy. Ceny jsou v tomto období vyšší, město je však živé a koná se zde spousta večírků a aktivit.

Duben a květen jsou nejteplejší měsíce v roce, kdy teploty dosahují až 37 °C. Vlhkost vzduchu však může způsobit, že je mnohem větší horko. Období dešťů trvá od května do září, ale stejně jako v jiných částech jihovýchodní Asie nemají lijáky tendenci trvat dlouho. Jinak jsou dny slunečné a teplé.

Zdroj: nomadicmatt.com