Lakers prodloužili vítěznou šňůru, triumf v Memphisu režíroval LeBron James

Přidat na Seznam.cz

Lakers prodloužili vítěznou šňůru, triumf v Memphisu režíroval LeBron James

NEW YORK. Basketbalisté Los Angeles Lakers uspěli v noci na neděli na palubovce Memphisu Grizzlies těsně 109: 108 a natáhli šňůru vítězství v zámořské NBA už na sedm zápasů.

LeBron James zatáhl hosty k výhře 30 body. Lakers většinu zápasu prohrávali, 1:30 min před koncem ale poslal James hosty do vedení, které si už udrželi.

Sedm vítězných duelů má za sebou i Milwaukee. Bucks v domácím zápase proti Detroitu k pohodlnému vítězství 104: 90 přivedl 28-bodový Giannis Antetokounmpo, který přidal i 10 doskoků.

Na palubovku Charlotte Hornets přijelo Chicago Bulls a bylo se na co dívat. Domácích zarmoutil v závěrečné sekundě vítěznou trojkou Zach lavinu.

Na vítězství 116: 115 se podílel 49 body – svým kariérním maximem – a dal tak zapomenout na páteční vystoupení proti Miami, ve kterém ho trenér stáhl ze hry už po čtyřech minutách.

„V minulém zápase udělal několik nevynucených chyb. Potřeboval si to jen uvědomit, co mu očividně pomohlo,“ řekl pro zámořské média trenér Jim Boylen. Lavinu navíc 13 přeměněnými trojka stanovil nový klubový rekord.