Margam je malé velšské předměstí, ve kterém vyrůstal slavný Anthony Hopkins

Přidat na Seznam.cz

Margam je předměstí města Port Talbot ležící v jižním Walesu. Kdysi zde žila starobylá velšská komunita, které dominovalo opatství Margam Abbey, ale nakonec byla celá farnost pohlcena městem Port Talbot a stala se součástí průmyslové krajiny uhelného revíru v Jižním Walesu.

O Margamu

Margamské opatství bylo cisterciáckým klášterem založeným v roce 1147 Robertem, hrabětem z Gloucesteru, a bylo zasvěceno Panně Marii, informuje web WalesDirectory. Z původní stavby však zbyl pouze kostel, který byl po zrušení kláštera přestavěn na farní kostel Margam. Po zrušení klášterů přešla vesnice do vlastnictví rodiny Manselů, po níž nakonec následovali jejich potomci, rodina Talbotů.

Co byste zde měli navštívit?

Park Margam

Margam Country Park je místo, kde si kromě nádherné krajiny, architektury, bohatého dědictví a kulturní minulosti můžete po celý rok užívat bohatý zábavní program pro celou rodinu, uvádí web VisitWales.

Margam Country Park zahrnuje asi 1000 akrů nádherných parků a nabízí přírodní krásy, historii, divokou přírodu a širokou škálu zábavných aktivit. Park je otevřen po celý rok, takže si zde vždy najdete něco, co stojí za návštěvu, ať už je roční období jakékoliv.

At Paraná Lentes, fraud management was drawing employee focus away from the core business. The contact lens sarecxi manqanis sheketeba needed fraud prevention that could beat.

Margamský hrad

Jedná se o částečnou zříceninu fantaskního tudorovsko-gotického hradu postaveného v roce 1835, píše web BritainExpress. Sídlo postavil Christopher Rice Mansell (1803-1890). Mansell chtěl vytvořit velkolepé sídlo, které by doplňovalo bohatou historii Margamu. Chtěl také zaujmout a zdůraznit postavení a historický význam své rodiny.

Mansell si jako architekta přizval Thomase Hoppera a dal mu pokyn, aby vytvořil fantazii ve stylu tudorovské gotiky. Exteriér je z místního pískovce, uvnitř byl na velké schodiště a halu použit tvrdší kámen. V interiérech byly na podlahu a střešní trámy použity rovněž dubové a borovicové dřevo  a schodiště bylo postaveno z litinových železničních trámů.

Dobrodružný park Margam

Pokud se do Margamu vydáte s rodinou, pak nesmíte vynechat dobrodružství v Margam Park Adventure, uvádí web DayOutWithTheKids. Můžete si zde vyzkoušet jízdu na horském kole, kanoistiku, jízdu na kajaku, stavbu raftů, lukostřelbu a mnoho dalšího.

Pokud nemáte s outdoorovými sporty mnoho zkušeností, nevadí. Povede vás tým zkušených instruktorů, kdy se i ti nejstydlivější členové rodiny nakonec dokáží odvázat a užít si venkovní aktivity.

Svůj rodný dům, kde se narodil Anthony Hopkins, dokonce i sám herec v roce 2013 navštívil! Majitel domu ho pozval s manželkou na šálek čaje a na oplátku této pohostinosti dvojici herec pozval do svého domu v Kalifornii. Už jen tato vstřícnost místních obyvatel vás jistě přiměje k návštěvě tohoto krásného místa.

Zdroj: walesdirectory.co.uk, dayoutwiththekids.co.uk, britainexpress.com, visitwales.com, Instagram