Pokud byste se rádi vydali do míst, kde se natáčel Harry Potter, tohle jsou ty nejznámější lokace

Přidat na Seznam.cz

Harry Potter je nostalgie a dětství většiny z nás. A upřímně, všichni bychom se rádi vydali do míst, kde se Harry a jeho kamarádi procházeli. Máme pro vás seznam několika míst, která byste na svých cestách neměli vynechat.

Možná jste nedostali poštou dopis s jízdenkou na Spěšný expres do Bradavic, to ale neznamená, že se na cestu nemůžete vydat ani tak. Tato jedinečná místa musí být ale na vašem cestovním seznamu, pokud jste stejně jako my milovníky této knižní a filmové ságy.

Nástupiště 9 ¾

Lokace: King’s Cross, Londýn

Kde jinde začít než na slavném nástupišti 9 3/4, které bylo vstupní branou do vlaku a pak dál do Bradavic. Toto nádraží je skutečné a nachází se v Londýně ve Velké Británii, píše web HeleneInBetween. Nachází se mezi nástupišti 4 a 5. Upozorňujeme ale, že se zde často tvoří fronty lidí, kteří čekají na fotografování. Poblíž je však obchod se suvenýry, kde se prodává spousta dárků s potterovskou tematikou, jako jsou hůlky a hábity.

Vchod do Děravého kotle

Lokace: Leadenhall Market, Londýn

Leadenhall Market je další neuvěřitelné místo v Londýně, které bylo použito jako místo natáčení filmu Harry Potter a Ohnivý pohár jako vchod do Děravého kotle. Je to nádherná krytá viktoriánská tržnice, která stojí za návštěvu, i když nejste fanoušky Harryho Pottera.

Considering Advantage Emblem & Screen Printing? See all 55 reviews, I have used this csuhaj ildikó életrajz for many custom patches and tee shirt printing.

Most, který zničili Smrtijedi

Lokace: Millenium Bridge, Londýn

Millennium Bridge je opravdu krásný most a po svém otevření byl skutečně na nějakou dobu uzavřen, protože se začal kývat. V roce 2002 byl však znovu otevřen a od té doby je oblíbenou turistickou atrakcí. Most se objevil ve filmu Harry Potter a Princ dvojí krve ve scéně, kdy Smrtijedi most zničí.

Oblíbený viadukt

Lokace: Glenfinnan viadukt, Skotsko

Když se vysloví Spěšný expres do Bradavic, většině z nás se vybaví překrásná skotská krajina a především oblíbený Glenfinnanský viadukt! Vlakem se můžete svézt sami nebo se vydat na vyhlídku a pořídit si snímek vlaku, který viadukt přejíždí.

Mimochodem, i u nás se nachází velice podobný viadukt a to hned v Kryštofově údolí  mezi Libercem a Českou Lípou!

Vzhůru do Bradavic

Lokace: Univerzita Glasgow, Skotsko

Díky nádherným kamenným obloukům máte pocit, že jste právě vstoupili do Bradavic. Ve skutečnosti je to čtvrtá nejstarší univerzita v anglicky mluvícím světě! Je nádherná po architektonické stránce a vypadá tak podobně jako místo, kde mohli studovat Harry, Ron a Hermiona!

Dům Hermiony Granger

Lokace: předměstí Hampstead Garden, Londýn

Třípodlažní dům s mnoha původními prvky se nachází v klidné slepé uličce jen pár metrů od vchodu do Heath Extension, uvádí web RadioTimes. Tento dům se šesti ložnicemi a značnou soukromou zahradou poskytuje vynikající rodinné bydlení v dosahu občanské vybavenosti předměstí, Temple Fortune a Golders Green. Bystří filmoví fanoušci mohou dům poznat jako domov Hermiony v sérii o Harrym Potterovi, ve kterém svým rodičů vymazává paměť.

Dobbyho hrob

Lokace: oblast Freshwater West v hrabství Pembrokeshire

Dobby byl sice jen malinká postavička, která žila v Kouzelnickém světě Harryho Pottera, ale to neznamená, že by fanoušci brali jeho smrt na lehkou váhu. Dobby se poprvé objevil v knize Harry Potter a Tajemný komnata jako týraný domácí skřítek, který sloužil zlomyslné rodině Malfoyů. Na konci této knihy byl Dobby ale díky Harrymu osvobozen. V závěrečném díle ho pak zabila zlá čarodějnice Bellatrix Lestrange a jeho smrt nenechala jedno oko suché. Harry a jeho přátelé pak vzali jeho malé skřítčí tělo a pohřbili ho na pláži.

Až se příště vydáte do Anglie, jako správný fanoušek Harryho Pottera byste tyto lokace neměli určitě vynechat. Jedná se ale jen o výčet několika z nich. Pokud byste chtěli navštívit skutečné Bradavice, pak bohužel budete muset zavítat až do amerického Orlanda.

Zdroj: travelandlesure.com, radiotime.com, heleneinbetween.com, Instagram