San Diego, nejlepší město Ameriky! Potkají vás pláže, parky nebo kultura v South Park

Přidat na Seznam.cz

San Diego, známé jako America’s Finest City (Nejlepší město Ameriky), v jižní Kalifornii má všechno – perfektní počasí, historické čtvrti s rozsáhlými parky, vzrušující výhled, lákavé kulinářské speciality a temperamentní noční život. Navštivte lákavou prázdninovou destinaci na západním pobřeží Tichého oceánu.

Plážový život

San Diego se svými 31 plážemi je klasickou plážovou destinací. Ať už jsou to skalnaté útesy a divočejší vlny, nebo klidné vody a měkký písek pro rodinnou zábavu, v San Diegu je pláž pro každého.


Mezi oblíbené pláže patří Coronado Beach s ikonickým pozadím hotelu Del Coronado nebo Pacific Beach, nejdivočejší plážová scéna v San Diegu. Mission Beach nabízí klasickou plážovou zábavu. Rušnou promenádu ​​a historický zábavní park s horskou dráhou Giant Dipper z roku 1925. Přírodní park Sunset Cliffs o rozloze 28 hektarů poblíž klidné pláže Ocean Beach je oblíbeným místem (zkušených) skokanů z útesů.

Ztraťte se v parku Balboa

Tento fascinující park o rozloze 486 hektarů má své kořeny v roce 1915. Dnes se zde nachází 16 muzeí a galerií, několik krásných upravených zahrad a turistických stezek. Je také domovem ZOO San Diego.
Milovníci umění objeví rozsáhlou sbírku obrazů starých španělských mistrů, včetně děl od El Greca, Goyi, Ribery, Sancheze Cotàna a Zurbaràna.

Navštivte farmářský trh

Okres San Diego je domovem více než 5 000 farem. Zažít alespoň jeden farmářský trh je dobrý způsob, jak si užít město jako místní. Trh na ostrově Coronado Island svou malebnou atmosférou nabízí nákupy s kulisou zálivu San Diego. Zatímco uvolněný farmářský trh Ocean Beach Certified Farmers‘ Market hostí živé kapely.

Prozkoumejte kulturní čtvrť Barrio Logan

Tato kulturně výrazná oblast  je domovem mexické, latinské a domorodé kultury v San Diegu. Logan Avenue je centrem dění. Pokud potřebujete něco zakousnout, Barrio Dogg je nezbytnou zastávkou pro hot dog v nadýchané bílé housce. Vybírat můžete z nekonečných možností polevy, od zakysané smetany až po pikantní salsu z kaktusového ovoce.

Užijte si noc ve městě

Tam, kde je jižní San Diego především o elegantních plážových čtvrtích, Uptown je domovem čtvrtí North Park a South Park. Nacházejí se tady bary, restaurace, nezávislé obchody a živá atmosféra hudebních sálů a divadel.
Epicentrem piva je domov pivovaru Mike Hess Brewing, kde místní hrají deskové hry u dlouhých dřevěných stolů.

Užijte si výhled na město

San Diego je nejlépe vidět z výšky. V okolí města je několik míst pro vzrušující výhled. Pro ničím nerušený výhled na panorama San Diega je tím pravým místem ostrov Coronado, kousek autem nebo trajektem z centra San Diega.

Zdroj: Weather2travel