Bojíte se rádi? Při cestě do Německa nevynechejte hrad Wolfsegg. Prý zde straší duch ženy Klary von Helfenstein

Přidat na Seznam.cz

Na tomto 800 let starém hradě v německé obci Wolfsegg prý straší žena, která děsí všechny návštěvníky, kteří jdou kolem. Říká se, že je to duch Klary von Helfenstein, kterou údajně zavraždil její žárlivý manžel.

Vítejte na hradě Wolfsegg

Wolfsegg je malá, odlehlá vesnice v Německu, která se nachází v klidné vzdálenosti od jakéhokoli většího města. Hlavní atrakce a klenot této malé obce se hrdě tyčí nad vesnicí z kopce, který se nachází přímo v jejím centru. Zde stojí hrad Wolfsegg, velká kamenná stavba známá svou dominantní krásou stejně jako strašidelnými příběhy.

Historie hradu

Hrad Wolfsegg pochází ze 13. století. Jelikož stál ve městě tak dlouho, stal se významnou součástí krajiny obce a výrazně ovlivnil její okolní komunitu. Nechal jej postavit bohatý muž známý jako Ulrich von Laaber, aby sloužil jako strategická pevnost pro tuto oblast. Přestože hrad nikdy nemusel plnit funkci obranné stavby, bylo důležité, aby poskytoval klid pro svou komunitu. Hrad Wolfsegg sloužil především jako ubytování pro vojska. Později byl opuštěn a přenechán obci, která jej využívala jako útočiště pro rodiny v nouzi, ačkoli jej zanechala v zoufalé potřebě omlazení. Nakonec byl hrad z velké části obnoven. Tyto restaurátorské práce pokračují dodnes a provádí je z velké části tým dobrovolníků.

Klara von Helfenstein na hradě Wolfsegg

Pokud máte rádi duchařské historky, pak vás zcela jistě potěší duchařská legenda. Ta vypráví o problémech v manželství manželů, které způsobily Ulrichovy vojenské povinnosti, kvůli nimž musel neustále cestovat. V jeho nepřítomnosti se Klara na hradě nudila a cítila se osamělá a hledala uspokojení svých potřeb u jiných. Nakonec se Klára zapletla do milostného vztahu, který Ulrich později odhalil. Podle legendy ji Ulrich nechal jedné noci zabít v její komnatě místními muži poté, co přišel na její nevěru. Od její vraždy kolovaly pověsti o bílé ženě, která se potulovala po hradních chodbách, zejména v Klářině ložnici. Mnozí věří, že je to Klářin duch, který je místním poltergeistem. Objevují se zde poruchy elektromagnetického pole, vyvolávající podivné světelné anomálie a pozorování zjevení zavražděné ženy.

Pověstná Díra Wolfsegg

Strašidelný les, který obklopuje Burg Wolfsegg, je místem, kde se nachází tajemná a strašidelná díra. Tato díra prý leží nedaleko hradu v části lesa, který ho obklopuje. Je popisována jako hluboká puklina, která byla kdysi prozkoumána a v mnoha jejích komorách bylo nalezeno velké množství kostí. Podle legendy se v lese za záhadných okolností ztratilo mnoho lidí, včetně Ulricha a jeho synů. Nikdo je už nikdy nespatřil. Někteří spekulují o tom, že v díře žije příšera, která může mít s těmito zmizeními souvislost. Tuto teorii podporují tvrzení, že z lesa a okolí díry se ozývají podivné zvuky, jako by je vydávala nějaká příšera.

Návštěva hradu Wolfsegg

Ačkoli je hrad nádherný, je otevřen pouze sezónně a doporučujeme si předem ověřit otevírací dobu. Do Wolfseggu se lze dostat spojením velkých měst místními autobusovými linkami nebo snadno dojet autem.

Zdroj: amyscrypt.com, Youtube