Do Itálie na vlně luxusu: Orient Express zve na nezapomenutelnou cestu

Přidat na Seznam.cz

Legendární Orient Express, vlak snů a inspirace pro spisovatele i filmaře, se chystá na zbrusu novou trasu, která jistě vzbudí zájem široké cílové skupiny. V červnu 2024 se poprvé vydá z Paříže na italské pobřeží Ligurie do malebného Portofina. Cesta vlakem Orient Express slibuje nezapomenutelný luxusní zážitek, a to jak pro milovníky cestování, tak i pro gurmáni a ty, kteří si potrpí na eleganci a romantiku.

Program cesty je nabitý, po příjezdu do Portofina dopoledne následuje prohlídka města s průvodcem, volný čas na oběd a nákupy a odpoledne plavba lodí po Ligurském moři s panoramatickými výhledy na pobřeží. Večerní galavečeře v restauračním voze pak završí den plný zážitků.

Tato dvoudenní cesta slibuje nezapomenutelný zážitek plný elegance, romantiky a dobrodružství. Nároční cestovatelé, kteří touží po luxusu a nevadí jim si za něj připlatit, se ponoří do světa historických vagónů z 20. a 30. let minulého století, vybavených originálním nábytkem, koberci a uměleckými díly. O jejich pohodlí se postará osobní stevard a v restauračních a salónních vozech si vychutnají gastronomické speciality a lahodné nápoje.

Cena za cestu z Paříže do Portofina začíná na 8 500 dolarů (přibližně 200 000 Kč) za osobu. V ceně je zahrnuto ubytování v luxusním kupé, stravování v restauračních vozech, veškeré služby stevarda a program v cílové destinaci.

Nová trasa do Portofina není jedinou novinkou Orient Expressu pro rok 2024. Plánuje se i šestidenní cesta z Istanbulu do Paříže a třídenní cesta z Berlína do Londýna. Tyto exkluzivní cesty budou dostupné pouze v omezeném počtu termínů.

Orient Express – cesta snů a poznání

Cestování Orient Expressem není jen o luxusu, ale i o poznávání. Projděte se po památkách, nakupujte suvenýry, ochutnávejte místní speciality a kochejte se krásou krajiny. Vlak je ideální pro oslavu výročí, narozenin, nebo jen pro splnění snu o netradiční cestě.

Ať už se chystáte na cestu vlakem, letadlem nebo autem, přejeme vám krásnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků!

Zdroj: CNN