Pláž Whiteheaven beach. Její písek ani v horkých dnech nepálí

Přidat na Seznam.cz

Tato pláž, jejíž název zní v překladu „šeptající písky,“ patří mezi ty nejpozoruhodnější z celého světa. Pravidelně se umisťuje v horních příčkách nejkrásnějších pláží světa. Její písek ani v horkých dnech nepálí.

Neobydlený ostrov Whitsunday Island je domovem této krásné pláže, jedné z nejpozoruhodnějších na světě. Není divu, že má tolik lidí Whitehaven Beach na seznamu míst, která chtěj při cestování Austrálií navštívit. Tato neustále se měnící zátoka je totiž jedna z nejkrásnějších pláží na světě. Nachází na ostrově Whitsunday u pobřeží Queenslandu v Austrálii. Pláž Whitehaven je absolutní ikonou tohoto ostrova. Její krása každoročně přitahuje tisíce turistů.

Sněhobílý písek na této pláži obsahuje 98 % křemene, díky čemuž je extrémně měkký. Krásně se v něm chodí naboso, dokonce i v horkých dnech.

To, co činí pláž Whitehaven opravdu jedinečnou, je zátoka Hill Inlet na severním konci pláže. V přílivové vodě se sněhobílý písek a tyrkysové vody vzájemně točí kolem sebe a vytvářejí tak spojení podobné mramoru. Pro nejlepší výhled se můžete vydat na krátkou procházku k vyhlídce. Uvidíte tak točící se bílé písky a tyrkysové vody, které se splývají dohromady v celé své kráse.

Pláž Whitehaven se táhne přes sedm kilometrů podél ostrova Whitsunday, největšího z 74 ostrovů ve skupině Whitsunday Islands. Vzhledem k jejím průzračným vodám mísícím se s pískem, které vytváří dechberoucí scenérii., není překvapením, že často figuruje na seznamu nejlepších pláží po celém světě.

Zdroj: Queensland, Explore Whitsundays