Rychlé putování po Dominikáně: V roce 2023 navštívilo Dominikánskou republiku 10 milionů návštěvníků. Má přes 200 pláží

Přidat na Seznam.cz

Chystáte se do Karibiku? Dominikánská republika je synonymem křišťálově čisté vody a idylických pláží s bílým pískem.

V Dominikánské republice je více než 200 pláží – od slavné Playa Bávaro v Punta Caně až po Playa Fernanda v Michesu. V roce 2023 zemi navštívilo 10 milionů návštěvníků. Dominikánská republika má úchvatné pláže a nádhernou přírodu. Je také známá pro svou vřelost a pohostinnost dominikánských obyvatel.

Kakaové stezky v San Franciscu de Macorís

Ostrov je proslulý jako přední světový producent bio kakaa. Kakaové stezky v San Francisco de Macorís se nacházejí v severovýchodní provincii Duarte. Mezi nejoblíbenější stezky patří stezka Finca La Esmeralda.

Vodopády v nedotčených národních parcích

Malebnou krajinu Dominikánské republiky zdobí úchvatné vodopády. Můžete zde objevit vodopád El Limón, který kaskádovitě vystupuje z tropického pralesa. Na poloostrově se nachází také chráněný národní park Los Haitises. Rozkládá se na ploše 1 600 km2.

Dále na severozápad na vás čeká 27 vodopádů Charcos de Damajagua. Salto de La Jalda je nejvyšší vodopád Karibiku, který měří přes 120 metrů. Nachází se v národním parku La Jalda v Michesu.

Hoyo Azul, kouzelnéhý modrý cenot v Punta Caně

Cenot Hoyo Azul je často označován jako „domorodé oko“. Tuto skrytou oázu najdete ukrytou uvnitř parku Scape v oblasti Cap Cana. Jeho hloubka je 14 metrů a je obklopen 75 metrů vysokým vápencovým útesem. Dostanete se sem přes visutý most a orchidejovou zahradu.

Jedinečná směs kultur Dominikánské republiky

Národní jídlo La Bandera Dominicana je vydatnou směsí rýže, fazolí, masa a salátu. Chcete-li si dopřát sladký i slaný zážitek, pochutnejte si na „pastelón de plátano maduro“, pokrmu ze zralých banánů, masa a sýra.

Bachata a merengue

Dva živé karibské taneční styly, které UNESCO uznalo za nehmotné kulturní dědictví. Nenechte si ujít příležitost navštívit festivaly merengue, které se konají v různých městech Dominikánské republiky, včetně živých oslav v Santo Domingu a Puerto Plata.

Zdroj: www.euronews.com