Sparťanská výchova je proti tomu nic. Chlapci kmene Sambia musí pít sperma náčelníků, aby se stali muži. Vzdor znamená smrt

Přidat na Seznam.cz

Sparťanská výchova je často prezentována jako krutá. Chlapci byli vychováváni tak, aby doslova bojovali o život. Mnohem nechutnější a bizarnější je, alespoň z pohledu civilizovaného světa, výchova kmene Sambia. Stát se mužem tohoto kmene je opravdu výzva.

Kmen Sambia

Členové Sambianu z Papuy-Nové Guineje praktikují jednu z nejbizarnějších kultur, uvádí Guardian. Jakmile je chlapcům sedm až devět let, jsou odebráni matkám. Tento proces umožňuje oddělení chlapců od jejich matek, o kterých se věří, že kontaminovaly jejich krev. O ženách se také říká, že mají schopnosti (zvané tingu), které jim umožňují snadno manipulovat s muži. Ženský tingu je posílen pokaždé, když dojde k menstruaci. Proto je potřeba tyto chlapce, prostřednictvím obřadu krveprolití, očistit od ženské moci nad nimi.

Obřad krveprolití zahrnuje bití chlapců dlouhými holemi do nosních dírek, dokud nevykrvácí. Tímto způsobem je ženský tingu zničen. Tím ale bizarní obřad dospívání nekončí, naopak. To je teprve začátek.

Z chlapců se stávají muži

Jakmile je tingu pryč, je na řadě další část obřadu. Chlapec je nucen provádět orální sex se staršími. Požití semene náčelníků znamená, že chlapci budou silnější. Navíc jsou muži drženi stranou po dobu tří let a dodržují přísnou dietu, aby byly silnější. Vzdor proti tomu ze strany chlapců obvykle znamená smrt, uvádí web Pulse. Mějme ale na paměti, že tento rituál začíná, když je chlapci 6 až 10 let, a skládá se z 6 fází. Šestifázový proces může trvat 10 až 15 let, než tito mladí muži zplodí dítě.

Aby se stali muži a v podstatě „bojovníky“, tito mladí chlapci se učí, jak se odpoutat od svých matek a žen kolem nich, aby ukázali, že dokážou žít i bez nich, uvádí web Orijin Culture. Všech 6 fází tedy zahrnuje násilí, nebo erotiku. Tak muž dokáže, že je nejen silný a odolný, ale i sexuálně nezávislý a žena si ho tzv. „neomotá kolem prstu.“

zdroj: Guardian, Pulse, Orijin Culture