Zajímáte se o tajemná místa? Navštivte Aokigahara

Přidat na Seznam.cz

Japonsko – pokročilé technologie, zajímavá kultura, skvělá kuchyně… A také nejstrašidělnější les na světě!

Aokigahara

Tento les se nachází v Japonsku a je vázán na jejich mytologii. Snad proto je toto místo velmi oblíbené pro sebevrahy, kteří si zde berou život. Z tohoto důvodu je od roku 1970 zřízena speciální jednotka, která les pročesává, hledá těla, a následně je, spolu s úřady, pohřbívá.

Turistika

Přezdívaný les sebevrahů je velmi oblíbený u turistů. Ti sem vozí například kostry zvířat nebo panenky bez hlavy, aby vystrašili další turisty. Faktem ale zůstává, že policejní složky ani úřady nejsou schopny sebevraždám předejít, nejstrašidelnější ozdobou lesa tak zůstávají cedule s nápisy jako „nestojí to za to“, nebo „nedělej to“. To vše doplňují telefonní čísla na psychiatry a psychology, cedule se zákazem vstupu, apod.

Les byl obyčejnou součástí krajiny až do roku 1960, kdy byl vydán román Seicha Matsumota, který napsal, že sebevrazi zde hledají útočiště. Díky tomu se román stal skutečností.

Útočiště sebevrahů

Podle statistik je nejčastějším způsobem sebevraždy předávkování nebo oběšení. Nejvíce sebevražd je v březnu, a zatím nejvyšší počet případů byl v roce 2010, kdy se zde našlo přes 200 těl v jednom roce. Pokud se tedy zajímáte o strašidelná a temná místa, určitě toto místo stojí za návštěvu.

zdroj: Facts, redakce, National Geographic