Bambusový les v Arašijamě v Japonsku. Můžete zde navštívit opičí park nebo si užít romantickou jízdu vlakem

Přidat na Seznam.cz

Tento světoznámý, zdánlivě nekonečný les s kymácejícími se bambusovými větvemi se nachází na úpatí „Bouřkových hor“ na severu města Kjóto a je ideálním místem pro odpočinek v přírodě během pobytu v Japonsku.

Bambusový les  v Arašijama je mezi turisty velice populární

Bambusový les Arašijama je otevřen 24 hodin denně a vstup je zdarma, uvádí web JRailsPass. Les je také znám jako Bambusový les Sagano a je populární nejen mezi místními obyvateli, ale i mezi turisty. Návštěvníci této oblasti se mohou procházet po cestách lemovaných nekonečnými řadami vzrostlých bambusů.

Co dělat v okolí bambusového háje Arashiyama?

Samozřejmě doporučujeme návštěvu chrámu Tenrjú-dži a jeho nádherných zahrad. Po procházce bambusovým hájem je velmi blízko park Kameyama a přes něj se dostanete na břeh řeky Katsura. Z bambusového lesa budete mít také přímý přístup k romantickému vláčku Sagano, jehož příjemná trasa vám umožní obdivovat údolí, radí web JapanExperience. V Arašijamě si nenechte ujít ani opičí park Iwatayama (saruyama), který hostí desítky opic v jejich přirozeném prostředí. Zde jste to vy, kdo v kleci stoupá po stezce vedoucí na vrchol přibližně 20-30minut v závislosti na vašem tempu.

Jak se dostat do Arašijamy

Z kjótského nádraží jeďte linkami JR San-in nebo Sagano do stanice Saga-Arashiyama. Jízda vlakem trvá přibližně 20 minut. Zastávky zahrnují:

  • Umekoji-Kyotonishi Station
  • Nádraží Tambaguči
  • Stanice Nidžó (poblíž hradu Nidžó)
  • Nádraží Emmači (přestup na autobus 102 do Kinkaku-dži)
  • Stanice Hanazono

Ze stanice JR Saga-Arashiyama můžete jet autobusem, který odjíždí přibližně každých sedm minut. K lesu je to asi 15 minut pěšky. Vedle nádraží se nachází budova stanice Saga Torokko z červených cihel, odkud můžete vyjet vyhlídkovou železnicí Sagano. Tento romantický vlak projíždí soutěskou s krásným výhledem podél řeky Hozu.

Pokud se sem rozhodnete vydat, prosím, místní přírodu respektujte se vší ctí.

Zdroj: jrailpass.com, japan-experience.com, Youtube