Možná nejstrašidelnější zábavní park na světě: Six Flags v New Orleans se objevil i v Jurském světě a Úsvitu planety opic

Přidat na Seznam.cz

Možná nejstrašidelnějším ze všech zábavních parků je Six Flags v New Orleans, který přestal fungovat po vážných škodách způsobených hurikánem Katrina v roce 2005. Park byl otevřen v roce 2000 a fungoval jen několik let, než hurikán vyhnal z domovů 20 000 lidí a zabil téměř 2 000 lidí. Park se poté uzavřel a na opravy nebylo dostatek financí, takže dále chátral.

Hurikán nebyl jedinou katastrofou

Zábavní park byl poprvé otevřen jako Jazzland v roce 2000, poté byl znovu otevřen jako Six Flags New Orleans v roce 2003, avšak po značných škodách v roce 2005 se park pro veřejnost uzavřel. Navzdory své relativně krátké existenci jako atrakce nebyl hurikán jediným případem, kdy se v parku stala tragédie. V roce 2003 byla 52letá žena stojící poblíž jízdy zvané Joker’s Jukebox zasažena nejméně jedním z jejích aut a zabita.

Apokalyptický vzhled využil Hollywood

Od svého uzavření byla nemovitost částečně využívána jako filmová kulisa pro filmy, které zahrnují Killer Joe, Deepwater Horizon, Jurský svět, Percy Jackson, Reminiscence, Ukradené a Úsvit planety opic. Mnoho z těchto filmů využívalo pouze parkoviště jako staveniště pro své kulisy.

Hurikán Katrina sice natrvalo uzavřel Six Flags v New Orleans East, ale nyní zábavní park, který byl léta opuštěný, získává nový život. Nemovitost byla zakoupena a bude přestavěna na Bayou Phoenix. Rekonstrukce bude zahrnovat vnitřní/venkovní vodní park, hotel, rodinné zábavní centrum, restaurace, sportovní areál, filmové studio a spoustu obchodů, uvádí The Advertiser.

zdroj: The Advertiser, DailyStar, All The Rooms