Rimini bylo v období renesance hlavním centrem vědeckého a literárního obrození. Nachází se zde také nejkrásnější pláže v celé střední Itálii

Přidat na Seznam.cz

Rimini je jedním z nejnavštěvovanějších pobřežních měst ve střední Itálii. Je ideálním místem pro všechny, kdo hledají odpočinek na pláži spojený s dobrým jídlem a přímořskými letovisky, stejně jako pro milovníky historie a kultury.

Co byste měli vědět o Rimini

Okouzlující historické centrum Rimini vás provede starověkými římskými památkami, renesančními náměstími a architekturou, kostely plnými pokladů a uměleckých děl a umožní vám poznat dlouhou historii tohoto města. Jen co by kamenem dohodil, je tu více než 15 kilometrů pláží a 250 přímořských letovisek, cyklostezek a hřišť na plážový volejbal, které vás zabaví od úsvitu do soumraku. Oblast se může pochlubit také nejznámějšími místy nočního života v Itálii, bary od přístavní oblasti až po Marina Centro a restaurace s nepřetržitým provozem jsou připraveny přivítat návštěvníky po celý rok.

Historie a kouzlo Rimini

Historie Rimini sahá až do roku 268 př. n. l.. Rimini se brzy stalo klíčovým hospodářským a kulturním centrem a zůstalo jím i během středověku. Město se dále rozvíjela v období renesance, kdy se Rimini díky rodině Malatestů stalo hlavním centrem tohoto italského a evropského uměleckého, vědeckého a literárního obrození. Historie Rimini byla poznamenána tímto obdobím inovací a hrad Sismondo na náměstí Piazza Malatesta a Malatestův chrám jsou dodnes vynikajícími příklady lásky, kterou rodina Malatestů chovala ke svému městu.

Co dělat v Rimini

Náměstí Tří mučedníků

Nejatraktivnějším náměstím ve městě je Piazza Tre Martiri (česky Tři mučedníci), historické místo obklopené historickými kostely, ale také obchody se suvenýry, luxusními butiky, restauracemi a módními kavárnami. Pokud vás fascinují pouliční trhy, je to další místo ve městě, kde se konají týdenní i sezónní trhy, například prosincový vánoční jarmark. Na tomto náměstí se v teplém období konají také koncerty a další kulturní akce.

Prozkoumejte Cavourovo náměstí

Piazza Cavour je oblíbené náměstí v historickém centru Rimini, které je ideální pro procházku po dni stráveném na pláži a nákupy suvenýrů v okolních ulicích. Je také oblíbeným místem setkávání místních obyvatel, procházek a nákupů místních produktů, protože se zde každý týden konají různé trhy. Naproti areálu je možné obdivovat bohatou fasádu starého divadla Galli, které je architektonickým skvostem města.

Obdivujte Augustův oblouk

Na konci Corso d’Augusto, jedné z centrálních tříd v Rimini, si můžete prohlédnout osm metrů vysoký Augustův oblouk, postavený na počest života a vlády římského císaře Caesara Augusta. Jedná se o jednu z nejpozoruhodnějších antických památek v regionu, která hlasitě vypovídá o prestižní minulosti Rimini. Oblouk se nachází v centru Rimini, a přestože pochází z roku 27 př. n. l., je zachován ve vynikajícím stavu.

Objevte brány města

V Rimini dodnes stojí tři různé brány: Porta Montanara (známá také jako Brána svatého Ondřeje), Porta Galliana a Porta Marina nabízející přístup od moře. Porta Montana byla jediným přístupem do Rimini z Monte. Většina brány byla ztracena během druhé světové války, ačkoli restaurátorské práce dodaly stavbě nový lesk. Porta Galliana byla součástí obranných hradeb, které chránily Rimini, a byla postavena již v roce dvě stě

Navštivte chrám Malatesta

Nejúžasnější církevní stavba, která v Rimini dosud stojí, Tempio Malaterstiano (neboli Malatestův chrám) je katedrála projektovaná již v devíti stech letech, která nebyla nikdy dokončena. Přestože se zdá, že neuvěřitelná katedrála byla dokončena, na čelní fasádě chybí několik detailů, včetně centrální věže. Každopádně uvnitř chrámu je možné pozorovat náboženské artefakty, malby, sochy a dekorace a také slavný Giottův krucifix.

Pokud se v Rimini rozhodnete vydat na nějakou pláž, pak doporučujeme pláž Lungomare, pláž Rivabella nebo Lido San Giuliano.

Zdroj: Italia, SoloSophie