Věděli jste, že v Kansasu se nachází Ďáblova brána? A to na hřbitově Stull

Přidat na Seznam.cz

Po celé Americe existují hřbitovy. Jsou to místa, která přesahují legendy o pouhém strašení a vstupují do pekelné říše. Jsou to místa, o kterých se říká, že jsou tak děsivá, že se na nich se svými věřícími schází sám ďábel. A v případě hřbitova Stull v Kansasu se údajně nachází i brána do pekla.

Vítejte na hřbitově Stull

Stullský hřbitov neboli Stull Cemetery a opuštěný kostel, který stojí vedle něj, se nachází v malém, téměř zapomenutém kansaském městečku Stull, píše web AmericanHauntingSink. Z malé vesničky toho moc nezbylo, kromě několika domů, novějšího kostela a asi dvaceti obyvatel. Údajně se zde však nachází řada obyvatel, kteří pocházejí z jiného světa! Kromě lidských obyvatel se k městečku váže také řada legend a podivných příběhů, které se vážou k rozpadajícímu se starému kostelu a zarostlému hřbitovu.

Starý hřbitov již po léta obklopují příběhy o čarodějnictví, duchách a nadpřirozených událostech. Podle některých je to místo, které je jednou ze „sedmi bran do pekla“.

Podivné události na Stull

Podle legend se tyto příběhy vážou ke Stullu už více než 100 let, ale žádný z nich se nedostal do tisku až do 70. let 20. století. V listopadu 1974 se ve studentských novinách Kansaské univerzity objevil článek, který hovořil o řadě podivných událostí na hřbitově ve Stullu. Legendy tvrdily, že hřbitov je jedním ze dvou míst na zemi, kde se ďábel dvakrát ročně osobně zjevuje.

V novinovém článku se dále uvádělo, že většina studentů se o ďábelské pověsti Stullu dozvěděla od svých prarodičů a starších jedinců, ale že mnozí z nich tvrdili, že se na vlastní kůži setkali s věcmi, které nedokázali vysvětlit. Jeden student tvrdil, že ho něco neviditelného chytilo za ruku, zatímco jiní mluvili o nevysvětlitelné ztrátě paměti při návštěvě tohoto místa. Stejně jako na mnoha jiných místech tohoto typu se v článku silně objevovaly i pověsti o uctívání ďábla a čarodějnictví.

20,000 NOT-A-FLAMETHROWERS SOLD. Fire extinguisher sold separately. May not be used on Boring sarecxi manqanis sheketeba decorative lacquered hay bales or.

Opravdu je v Kansasu brána do pekla? 

Dobře, možná ne doslova. V Kansasu nenajdete nějakou starou rezavou bránu, za kterou by se skrývaly hlubiny biblického pekla, protože „brána“ není doslovná, vysvětluje OnlyInYourState.

 Je to spíš portál, z něhož prý vycházejí nejrůznější superstrašidelné věci, místo, odkud do našeho světa vstupují duchové, přízraky, démoni a podobně. Říká se, že je to jeden ze sedmi portálů do pekla ve Spojených státech.

Jaký příběh se skrývá za kansaskou branou do pekla? 

Stejně jako většina městských legend je samozřejmě i příběh kansaské brány do pekla na Stullském hřbitově opředen mýty, fakty a vším mezi tím. V průběhu desetiletí generace stavěly na myšlence, že brána do pekla je právě tam, a k tomu se váže spousta příběhů. Snad nejčastěji se vypráví příběh, který se začal objevovat v 80. letech 20. století, podle něhož má vyhořelý kostel, který stále stojí na pozemku Stullského hřbitova, sklepení. A pokud se do tohoto sklepa dostanete a začnete scházet po dřevěných schodech dolů než se nakonec ocitnete doslova u brány samotného pekla.

Jak moc jsou ale tyto příběhy pravdivé? To se nejspíš nikdy nedozvíme.

Zdroj: americanhauntingsink.com, onlyinyourstate.com, Instagram