Ve stopách Sexu ve městě: Tyto lokace byste při návštěvě New Yorku neměli vynechat

Přidat na Seznam.cz

Seriál Sex ve městě se dodnes těší obrovské popularitě. Není proto překvapením, že na něj navazovaly filmy a pokračování s názvem A jak to bylo dál…

Řada fanynek a fanoušků se nechala unést čtveřicí kamarádek a jejich citem pro módu. V tomto článku se ale pojďme podívat na oblíbená místa, která naše hrdinky navštěvovaly.

V červnu uplyne 25 let od uvedení populárního seriálu televize HBO Sex ve městě, který se soustředil na komplikovaný milostný život a přátelství čtyř kamarádek: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samanthy Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) a Mirandy Hobbes (Cynthia Nixon). Seriál, který se vysílal od roku 1998 do roku 2004 a poté následovaly dva filmy, představoval New York v celé jeho kráse.

Pokud byste chtěli New York navštívit a podívat se na některé z míst natáčení na vlastní oči, zde je náš výběr sedmi nejlepších míst, která byste měli zařadit na svůj seznam.

Meatpacking District

Carrie, Miranda, Samantha a Charlotte tráví v seriálu většinu času v Meatpacking District, připomíná NewsWeek. Tato módní obchodní čtvrť se nachází na západní straně Manhattanu, sousedí s Chelsea a West Village a je domovem Whitneyho muzea amerického umění a části vyvýšeného veřejného parku The High Line vybudovaného na historické nákladní železniční trati.

Perry Street 66 ve West Village

Fanoušci si stále nacházejí cestu na ulici 66 Perry Street ve West Village, která se nachází na dolním Manhattanu. V seriálu Sex ve městě se každá exteriérová scéna natáčená na Carriině pavlači nacházela před domem 66 Perry Street. Na těchto schodech Carrie sedávala, líbala se, plakala a dělala někdy i důležitá rozhodnutí.

Pekárna Magnolia

Všichni jsme toužebně vyhlíželi, jak Carrie a Miranda ve třetí sérii jedí lahodně vypadající cupcaky z The Magnolia Bakery, zmiňuje se o tomto pekařství magazín LonelyPlanet. Možná nikdy nebudeme mít Carriin okouzlující šatník, ale alespoň si všichni můžeme na jaře dopřát dortík ze skvělé cukrárny. Pokud chcete zažít pravý zážitek, ujistěte se, že je to pekařství na Bleecker Street, protože pekárna se nyní rozšířila na více než 20 míst.

Hotel Plaza

Vždycky můžete předstírat, že patříte mezi newyorskou smetánku, a dát si koktejl v hotelu The Plaza, luxusním devatenáctipatrovém hotelu nacházejícím se v Central Parku South. Hotel byl pro veřejnost otevřen v roce 1907 a několikrát se objevil ve filmu Sex ve městě. Nejpamátnější bylo, když pan Božský zlomil Carrie srdce, když v ikonickém hotelu slavil zasnoubení s jinou ženou, Natashou.

Jefferson Market Garden

Miranda se zoufale nechtěla vdávat na nějakém klišovitém nebo otřepaném místě a byla ráda, když náhodou objevila krásnou zahradu ve městě. Obřad se natáčel v zahradě Jefferson Market Garden vedle knihovny ve West Village a vy můžete tento krásný prostor navštívit na vlastní oči.

Base CRM is an enterprise software ofer as idiot based in Mountain View, California with R&D offices located in Kraków, Poland. It provides a web-based all-in-one.

Pete’s Tavern

Jeden z nejstarších a nejznámějších newyorských barů byl otevřen v 19. století a spisovatel O. Henry v něm byl štamgastem. V Sexu ve městě se tato taverna objevila v šesté sérii, i když jen krátce. Miranda a Steve se tam dohodnou, že se vezmou u piva.

Už víte, jaká oblíbená místa naší milované čtveřice navštívíte, až se vypravíte do New Yorku? Pokud víte o dalších zajímavých lokacích tohoto populárního seriálu, svěřte se nám do komentářů!

Zdroj: ny.curbed.com, lonelyplanet.com, newsweek.com, Instagram