Vesničané ze Solapuru mají opravdu zvláštní tradici. Své novorozence hází z patnáctimetrové výšky

Přidat na Seznam.cz

Když se narodí dítě, je běžné popřát novorozenci i jeho rodičům štěstí a zdraví. S narozením dítěte se pak také spojují různé oslavy a křty. Zatímco u nás je tento způsob vítání novorozence naprosto normální, jinde ve světě mají jiné tradice. Vesničané ze Solapuru například shazují své děti z výšky.

Staletí stará tradice se stále praktikuje

Jak uvádí CNN, tradice shazování dětí je stará už 500 let. V rituálu, který by většinu matek vyděsil, indičtí vesničané ze Solapuru dnes stále pokračují. Věřící v muslimské svatyni v západní Indii totiž věří, že pád z výšky dětem přinese dobré zdraví a štěstí. Překvapivé ale je, že zatím nebyly zaznamenány žádné „nehody“.

Děti křičí a brečí, nic se jim ale nestane

Během každoročního Urs se děti vynesou na vrchol věže, zhruba do výšky 15 metrů, uvádí web Pulse. Mezitím se muži, zejména otcové dětí, shromáždí pod věží, kde napnou prostěradlo. Ano, obyčejné a klasické prostěradlo, které má jejich novorozené dítě zachránit před smrtí. Jakmile se shromáždí dav, je dítě doslova hozeno z vrcholu věže, aby dopadlo do připraveného prostěradla. Odtud pak putuje davem do náruče své matky.

Zdá se to být velmi nebezpečné, ale jak uvádí web India Today, rituál je v podstatě bezpečný, což dokazuje i státní správa, která se rozhodla nezasahovat a omezuje se na zajištění vysoké bezpečnosti během rituálu rok co rok.

zdroj: India Today, CNN, Pulse